De laatste nieuwtjes, oproepen en andere zaken betreffende de Vereniging AWA'85:

- 25 april was de thuisbrouwers clubavond

De proefavond van 25 april stond in het teken van het thuis brouwen. Vijf clubleden (René, Henk, Johan, Han en Leen) gaven een presentatie, over hoe en op welke wijze zij hun bier brouwden: met een conventionele danwel een electrische ketel; in de keuken of in een speciaal daarvoor ingerichte schuur; met een plastic gistvat met of zonder kraan danwel een RVS vergistingsvat. Sommigen gebruikten ultra moderne meetmiddelen met Wifi; anderen klusten zelf mechanische middelen in elkaar. Best wel grote verschillen, maar de passie was bij allen even groot.
Aan de orde kwamen ook enkele voor- en nadelen van het brouwen met een conventionele danwel een electrische ketel; het gebruiken van een brouwzak in een electrische ketel; methoden van schoonmaken van brouw attributen; het schroten met 2 of 3 walsen enz.
Kortom een gezellige avond waar leuk gediscussieerd en geleerd werd.
Door Leen en Johan werd een lans gebroken voor meer kennisoverdracht binnen onze club en iedereen was het daarmee eens.
Zulke avonden smaken naar meer 😁

TB1  TB3   TB5

- 11 april is er een speciale clubavond met thema "beginnende brouwers". Leen neemt ons mee in wat ervaringen van beginnende brouwers.

- Voor de liefhebbers:
Dit jaar is er een gratis Beer & Blues Festival in Apeldoorn op 30 augustus, 31 augustus en 1 september bij Stadsstran SOAP: Voor meer informatie: "Blues en Bierfestival Apeldoorn"

- Gelukkig 2024 toegewenst
  2024


- Op 2-12 is de eerste Gist workshop, onder bezielende leiding van Ad van Nuenen en Wolter Jonkman gegeven. De aanwezigen werden getracteerd op alle ins en outs, kennis en ervaringen rondom het omgaan met Gist!
Hopelijk volgt binnenkort een 2e workshop
Workshop 1 Workshop 2 Workshop 3

- 9 november was de Clubbierverkiezing. De winnaars van de jury en publieksprijs....  Jaap en Willem!! Van harte Proficiat!

Winnaars